12è FITI, “L'ART NO ENTÉN DE DIFERÈNCIES"

El festival FITI és una plataforma que permet a les companyies artístiques inclusives donar visibilitat a les seves creacions dins del marc de les arts escèniques de l’estat espanyol i de l’estranger. Aquest festival és una oportunitat per canviar les mirades, les percepcions i els prejudicis de la societat entorn d’una realitat llunyana, o 
potser ser desconeguda. Nosaltres, els i les artistes amb algun tipus de discapacitat, tenim coses a dir, sensibilitats per a compartir, nous llenguatges artístics per a mostrar, noves aportacions per fer a la realitat artística. Quan sou aquí, el públic present, l’art pren sentit: es fa visible i per tant, possible.

El FITI l’organitza l’Associació Alquimistes Teatre i l’Ajuntament de Sta. Coloma de Gramenet amb el suport del Teatre Josep Maria de Sagarra. Aquest esdeveniment es realitzarà els dies 24, 25, 26 i 27 de novembre.

El cartell del FITI d’enguany és obra del dibuixant de còmic Miguel Gallardo, que ens ha deixat recentment.

 

El Fiti trencant fronteres

El FITI retorna als escenaris amb força i esperança, tot enfortint o consolidant les arts inclusives i per a tothom, donant sortida a les noves propostes de creadores i creadors que cada dia lluiten per aconseguir una veritable igualtat de condicions. Volem obrir el teló cap un canvi profund, ampliar els horitzons, obrir les mirades i oïdes, cap altres realitats. L’art és el nostre esglaó per a la revolució que està en marxa i les arts escèniques, el vehicle cap a la visibilitat i la veritable inclusió.
La llibertat d’expressió i de pensament no depenen de la condició en l’individu, sino que neix de les seves vivències, de les seves alegries i del seu propi patiment.
El FITI ofereix un espectacle professional i de qualitat, capaç d’emocionar i sorprendre, però sobretot capaç d’inspirar i fer reflexionar. Parlem de revolució i inclusió, quan el públic i la gent canvia les mirades i canvia el seu sistema de relacions i les maneres de vincular-se.