Un festival amb història

El FITI és un esdeveniment bianual que dona l’oportunitat de viure l’experiència artística a persones amb capacitats diferents. A partir del treball conjunt d'un grup de persones d'Albandis -entitat dedicada a l'atenció de persones amb discapacitat psíquica- i de la companyia de teatre Carro de Baco va sorgir la Companyia Alquimistes Teatre, que va ser el motor d'aquesta mostra de teatre, pionera en el binomi arts escèniques-discapacitat.

El festival va néixer l’any 1999 amb l’objectiu de potenciar la convivència mitjançant l’art i la creació i, alhora, la difusió i la sensibilització a l’entorn de la cultura i el teatre fet per persones amb alguns tipus de discapacitat. El FITI funciona com una plataforma perquè les companyies i col·lectius de qualsevol racó del món puguin mostrar les seves creacions artístiques.

Des de la seva existència al FITI van participar companyies de teatre i dansa de diferents ciutats de Catalunya i de la resta d’Espanya; així com de Portugal, Senegal i el Regne Unit.

L’associació Alquimistes i l’ajuntament de Sta. Coloma de Gramenet són els encarregats d’organitzar aquest esdeveniment amb el suport de la Diputació de Barcelona i en ocasions altres institucions. Creiem veritablement en la importància de portar endavant aquest projecte encara que a vegades ens trobem amb dèficit de pressupost i no ens resignem a la manca d’acollida del sector empresarial, per tant considerem necessari continuar amb la lluita per aconseguir la implicació i la responsabilitat social d’aquest sector.

Feu clic aquí per veure el vídeo 2015