territori d'igualtat

L’art és un bé comú destinat a tots els éssers humans. Tothom és capaç de crear. L’art és un vehicle de transformació social que permet l’apoderament de col·lectius com el de persones...

L’art és un bé comú destinat a tots els éssers humans. Tothom és capaç de crear. L’art és un vehicle de transformació social que permet l’apoderament de col·lectius com el de persones amb diversitat funcional.

En el FITI declarem l’Art com a territori d’igualtat, un espai on les barreres desapareixen, on les capacitats s’equiparen en la diferència; on cadascú té la possibilitat de somniar i fer somniar al públic.

El FITI esdevé una plataforma que intenta donar resposta a una necessitat que encara no ha estat del tot assolida i que ha estat un manifest des de fa anys per grups de persones que veuen l’art com un ofici i que volen donar més visibilitat a les seves creacions en la societat.

L’art és una finestra mitjançant el qual la ciutadania - com les persones components d’Alquimistes- fan la seva aportació, tant a l’àmbit artístic com a la vida en societat, alhora que reivindiquen la seva inclusió amb la consegüent igualtat d’oportunitats.