Els organitzadors: Alquimistes

L’Associació Alquimistes, és una entitat sense afany de lucre que treballa pel desenvolupament de les persones amb discapacitat intel·lectual. Va néixer l’any 1998 fruit del treball conjunt d'un grup de persones d'Albandis -entitat dedicada a l'atenció de persones amb discapacitat psíquica- i de la companyia de teatre Carro de Baco. A partir d’aquella unió va sorgir la Companyia Alquimistes Teatre.

L'any següent la formació teatral decideix estrenar “Romeo y Julieta” de William Shakespeare, impulsant la primera edició de la Fira Internacional de Teatre Integratiu. Després de dos anys de feina, sorgeix una nova producció “Lear, en los límites del amor y el odio”, estrenada en el marc de la II Fira de Teatre Integratiu. L’any 2003 es realitza la III Fira de Teatre Integratiu, de caràcter internacional. En l’edició següent, la companyia participa en la FITI amb un resum de les escenes més destacades dels seus muntatges amb una producció que porta per nom Moments Alquimistes.

L’any 2007 s’estrena l’obra “Romeo y Julieta” i el 2009 l’obra “Ja,Ja,Jamlet”.

El 2011 comença una nova etapa tant d’Alquimistes, sota la batuta de Verónica Ramírez i Francia Gajardo de la companyia de teatre “Els 4 Vents”, amb el repte i la convicció de que l’agrupació i la mostra teatral continuïn essent un referent del panorama teatral i social. L’èxit de l’estrena Ni Bella ni Bèstia l’any 2011, i el 2013 de Farandulers – que arriba al Teatre Nacional de Catalunya- en són exemple de les aspiracions professionals de les directores, que treballen fortament amb la personalització de cada un de l'equip d'actors i actrius. A la 9ena FITI la companyia va estrenar la peça teatral “El malalt imaginari” de Molière. Un nou repte pels integrants ja que mai havien treballat amb l’exigència d’un guió establert.